Aktiiviset kaverikoirat Kotkassa

 

 

ELSA

Elsa on lyhytkarvainen mäyräkoira ja on syntynyt vuonna 2007.  Elsa on iloinen ja avoin luonne joka rakastaa rapsutteluja ja huomiota. Elsa palkitsee rapsuttajansa iloisesti heiluvalla hännällä ja saattaa vaikka lipaista nenänpäästäkin. Elsa on ollut kaverikoirana vuoden 2015 alusta ja Elsan vakituinen käyntikohde on ASPA-yksikkö jonne koira lähtee aina iloisesti häntää heiluttaen. 
Kaverikoiratoiminnan lisäksi Elsa on melko kiireinen. Elsa käy jonkin verran vielä näyttelyissä ja onkin tällä hetkellä Suomen ja Latvian muotovalio. Kesäisin Elsan kanssa harrastetaan jonkin verran jäljestämistä. Käymme MEJÄ-kokeissa, kokeen tarkoituksena on selvittää koiran kyky seurata haavoittuneen riistaeläimen verijälkeä. Toiveissa olisi myös valioituminen tällä saralla. Lisäksi Elsan kanssa harrastetaan jonkin verran luolakoetoimintaa ja metsästystä luonnonluolilla. Kotioloissa Elsa viihtyy perheen lasten parissa ja rakastaa pitkiä kävelylenkkejä ja sopivassa suhteessa sohvalla makailua takkatulen lämmössä.

 

 

 

REKKU

Tässä Rekku- 9-vuotias suomenpystykorvauros, jonka isässä on vähän pumia (ei siis ihan puhdas pystykorva). Uskollinen ja ihmisiä rakastava rapsutettava! Emäntänsä on saanut olla ylpeä Rekun käytöksestä. Rekku lähtee aina mielellään mihin ikinä lähdetäänkin, se luottaa ihmisiin. Rekku saa olla päivät pitkät vapaana omalla, aidatulla pihalla. On varjopaikkoja, oma koppi ja aurinkoista pihaakin, missä köllötellä.
 
 
PIKI ja NASSE

Piki on 2007 syntynyt griffon belge. Piki aloitti Kotkan kaupunginkirjaston lukukoirana tammikuusta 2012. Kaverikoiravierailulle Piki tuli mukaan maaliskuussa 2013 ASPA asumispalveluyksikköön, joka on ollut vakiokohteemme. Nuorempana Piki harrasti agilityä, ja näyttelyissä saavutimme Suomen muotovalion tittelin. Rauhallisena ja mukavuudenhaluisena Piki nauttii nykyään vain luku- ja kaverikoirana olemisena, ulkoilun ja köllöttelyn lisäksi.

 Nasse on 2011 syntynyt griffon bruxellois. Ihmisrakas ja huomionkipeä Nasse lähti Pikin mukaan kaverikoirakeikoille ASPAan helmikuusta 2014. Vähän Nassekin kokeilee agilityä ja näyttelyitä, mutta pääasiassa ollaan kotikoirana ja lenkkikaverina. 

 
 
 
AARON
Aaron on kesällä 2012 Tsekeissä syntynyt australianpaimenkoirapoika, joka muutti Suomeen puolivuotiaana. Tämä töpöhäntäinen koiranpoika harrastaa näyttelyissä käyntiä ja jonkin verran tokoa. Aaron valioitui Suomen muotovalioksi kesällä 2015, kun se läpäisi luonnetestin hyväksytysti. Kesällä 2017 se sai vielä Venäjän muotovalion arvon. Kaverikoirakeikkailun Aaron aloitti vuoden 2015 alussa. Reippaana ja innokkaana se lähtee vierailemaan Hovinsaaren hoivakotiin ja nauttii rapsutteluista.
 
 
 
SYLVI JA LISSU

Shetlanninlammaskoira Lissu (huivi kaulassa) on 2008 syntynyt kaverikoira Pyhtäältä. Olemme nelisen vuotta käyneet kaverikoiratoiminnassa. Sylvi (synt. 2010) on Lissun tyttö joka seuraa äitinsä jalanjälkiä ja on myös ollut mukana siitä lähtien mukana siitä lähtien kun on saanut. Kummatkin nauttii huomiosta ja rapsutuksista ja istuvatkin mielellään kenen tahansa sylissä. Vakkari paikkana olemme käyneet Pyhtäällä Mäntyrinteen palvelutalossa. Kotona koirat on mukana kaikissa touhuissa. Tykkäävät lapsista, metsälenkeistä ja tulevat mainiosti toimeen muiden eläinten kanssa, meillä 4 marsuakin.

 

 

 

 

IIRO

Iiro on 2009 syntynyt Shetlanninlammaskoira uros ja aloitti kaverikoira toiminnassa vuonna 2014. Vakikohteena on ollut Hovinssaaren hoivakoti. Iiro nauttii rapsutuksista, toisten koirien kanssa peuhaamisesta ja noutoleikeistä. Iiro on aina reippaana lähdössä mukaan touhuun kuin touhuun.

 

 

TILTU

Hei! Olen Tiltu, vuonna 2004 syntynyt valkoinen kääpiösnautseri. Olen tehnyt 10-vuotisen uran kaverikoirana, nykyään käyn vain vierailevana tähtenä satunnaisesti kaverikoirahommissa. Olen todella kiltti tyttö ja rakastan ihan kaikkia ihmisiä. Viihdyn sylissä ja nautin saamastani huomiosta. Pidän myös pitkistä lenkeistä erityisesti rakastan metsäretkiä.WIIRA

Hei! Minä olen Wiira. Olen vuonna 2007 syntynyt valkoinen länsiylämaan terrieri. Luonteeltani olen jääräpäinen, ahne, mutta kiltti. Kaverikoirahommia teen Hovinsaaren hoivakodilla ja ASPAssa. Rakkain harrastukseni ja intohimoni on agility, jota olen harrastanut pennusta asti.

 

 

 

PIRKKO

Pirkko on vuonna 2009 syntynyt englanninspringerspanieli narttu. Pirkko on ollut mukana Kaverikoiratoiminnassa vuodesta 2013 lähtien. Se on rauhallinen ja mukava tyttönen joka rakastaa rapsutuksia ja huomion keskipisteenä olemista. Pirkon vakiokäyntikohde on Mäntyrinteen palvelutalo, jonka vierailuissa neiti vuorottelee Vesan kanssa, tämän lisäksi Pirkko osallistuu mielellään erilaisiin tapahtumiin ja rakastaa erityisesti lapsia.

 

VUOKKO

 

Vuokko-Unelma on vuonna 2014 syntynyt englanninspringerspanieli neito, joka harrastaa Kaverikoirailun lisäksi agilityä. Vuokko on tullut toimintaan mukaan vuoden 2017 alussa ja vakituisena käyntikohteenaan on Mäntyrinteen palvelutalo Pyhtäällä. Vuokko on luonteeltaan iloinen ja ystävällinen.

 

 

PYRY

Pyry on 7 vuotias Suomenlapinkoira. Oikealta nimeltään Iki-Wanha Pronssiparta on varsinainen pyryharakka. Mietimme kauan koirallemme sopivaa harrastusta ja lopulta päätimme kokeilla kaverikoira toimintaa. Pyry on hyvin sosiaalinen koira ja rakastaa ihmisen läheisyyttä ja näin uskalsimme lähteä ensityöksemme tapaamaan vanhuksia Kotkan City-kotiin. Tästä alkoikin Pyrylle rakas harrastus, jota olemme harrastaneet liki 4 vuotta.

 

 

MANU

Manu on v. 2010 syntynyt jackrussel/chihuahua-yhdistelmän erinomainen tulos!

Manu on ollut mukana toiminnassa vuodesta 2013, kun silloinen kaverikoirani, Ada sairastui ja joutui jättämään työnsä. Manu pitää erityisesti vanhuksista ja lapsista. Pienen kokonsa (säkäkorkeus 28,5cm ja paino 6,6kg) vuoksi Manu ei ole pelottava ja sitä on helppo pitää sylissä rapsuteltavana.

Manu on myös Kotkan kaupunginkirjaston Lukukoira.

Kaverikoirana Manun vakiovierailupaikka on Hovinsaaren hoivakoti.

 

 

 

RAUHA

Rauha on vuonna 2009 syntynyt ranskanbulldoggi tyttö. Kaverikoiratoiminnassa olemme olleet mukana vuodesta 2012. Rauhan mielestä jokainen ihminen on pusun arvoinen. Pusuja jaetaan kevyestä poskisuudelmasta aina kokonaisvaltaiseen naaman pesuun. Arimpia lipaistaan hellästi kädestä. Luonnetta tästä tätistä löytyy, mutta on elementissään ja nimensä veroinen kohdatessaan ihmisiä vauvasta vaariin. Pääasiallinen käyntikohde meillä on City-koti. 

 

 

 

RUSKA

Ruska on vuonna 2014 syntynyt siperianhusky uros, joka on tullut mukaan Kaverikoiratoimintaan keväällä 2016. Ruska on luonteeltaan aina iloinen ja energinen veijari, hyvin sosiaalinen, kiltti ja ihmisrakas vauvasta vanhuksiin, välillä innostuu myös esittelemään lauluääntään kuten huskyn kuvaan kuuluukin. Ruskan vakiokohde on Pyhtäällä Mäntyrinteen Palvelutalo ja vierailemme myös mielellämme erilaisissa tapahtumissa mahdollisuuksien mukaan. Ruska harrastaa kaverikoirailun lisäksi Etsijäkoiratoimintaa sekä tietysti valjakkourheilua.

 

 

 

SULO

 

Tassuntäysiä terveisiä! Sulo, vuonna 2013 syntynyt noutaja-mäyräkoira-spanieli-chihuahua- sekoitus, hurmaa suklaasilmillään kenet tahansa. Reipas halipoika pitää pallojen ja luiden jyrsimisestä ja nauttii täysin rinnoin metsälenkeistä yhdessä muiden perheen koirien kanssa. Sulon päivänviettoon kuuluu lisäksi sohvalla kölliminen ja rapsutusten kerääminen. Lempeä, kärsivällinen ja äärettömän ystävällinen Sulo vierailee vanhusten kaverina Pyhtään Mäntyrinteen Palvelutalossa sekä muissa erilaisissa kaverikoira-tapahtumissa Kotkassa ja lähialueilla. 

 

 

 

ULPU

Ulpu on vuonna 2013 syntynyt landseer Pyhtäältä. Kaverikoiratoiminta alkoi syksyllä 2016, vierailukohteena etupäässä Mäntyrinteen Palvelukoti. Ulpu suhtautuu iloisesti ihmisiin ja nauttii huomiosta. Kaverikoiratoiminnan lisäksi Ulpu harrastaa Etsijäkoiratoimintaa ja valmistui etsijäkoiran tehtäviin kesällä 2016.

 

 

MAISA

Moikka! Olen shetlanninlammaskoira Maisa. Olen syntynyt vuonna 2012. Kaverikoirahommat aloitin vuonna 2016. Vakio käyntikohteeni on Hovinsaaren hoivakoti. Harrastan myös näyttelyissä käyntiä sekä uudempana agilityä, johon olen nyt oikeasti innostunut kovasti.

 

 

MATAMI

Matami on 4.4.2013 syntynyt basset hound narttu ja kaverikoirana Matami on toiminut n. vuoden ajan. Matami rakastaa kaikkia ja kaikkea, etenkin rapsutuksia, haleja ja ruokaa. Tämä neito ottaa kaverikoira -keikat yhtä rennolla otteella, kuin elämisen ylipäätäänkin. Usein Matami heittäytyykin selälleen tai kyljelleen ottamaan kaiken huomion ja kosketukset vastaan. Matami ei hätkähdä juuri mistään tai kenestäkään, joten ikään ja karvoihin katsomatta kaikki ovat tämän neidon kavereita.

 

MURU

 

Muru on vuonna 2014 syntynyt punainen irlanninsetteri. Muru tykkää kaikista ja on setteriksi melko rauhallinen, jonka vuoksi kaverikoiravierailuilla Muru osaa olla todella nätisti rapsuttelijoiden kanssa. Vakiovierailupaikkana käymme Hovinsaaren hoivakodilla. Murun muihin harrastuksiin kuuluu agility ja toko. Muru tykkää pitkistä metsälenkeistä ja uusin mieltymys on saunominen.

 

ALMA

 

Alma Clumberinspanieli nyt 4 v ja omistaa huivin.Ei olla aktiivisesti käyty viime aikoina missään,mutta jonkin aikaa kävimme city-kodissa. Mieluiten kävisin jossakin Karhulan suunnilla. Ulkotapahtumat myös mieluisia.